Biografie

Biografie René

Bij Partyband Totaal neemt René Hermelink drums en zang voor zijn rekening.

René begon op 6 jarige leeftijd al een gekriebel in zijn lichaam te voelen om te drummen. Dat was wat hij wilde worden, drummer. Gedreven als hij is, bleef het niet bij gekriebel, maar werden er lessen bij niemand minder dan Jan ter Maat gevolgd. Om zijn oefeningen in de praktijk te brengen speelde hij in diverse jeugdbandjes zoals Äfter Dark. Na wat gepionierd te hebben werd het tijd voor het wat grotere werk en ging hij spelen bij dansorkest Red Line en Unique. Om zijn oefeningen in de praktijk te brengen speelde hij in diverse jeugdbandjes zoals After Dark. Na wat gepionierd te hebben werd het tijd voor het wat grotere werk en ging hij spelen bij dansorkest Red Line en Unique.

Steeds meer echter begon zijn interesse ook uit te gaan naar zang, en dit bleef niet alleen beperkt tot achtergrond zang. Door de jaren heen heeft René zich meer en meer ontwikkeld als zanger en bijgestaan door een professionele zanglerares, heeft dit geleid tot het opnemen van een CD.

San Francisco Nights


Tears in the Rain

Zo ook nam hij de zang en drumpartijen van o.a. partyband Limousine voor zijn rekening en was het herkenbare geluid van het voormalige Duo Finale. René is een muziekliefhebber pur sang, dat hoor en zie je, als hij bezig is. Hij heeft een brede muziek interesse, hetgeen je ook in het repertoire terugziet (hoort) Het entertainen en zingen is zijn lust en leven. Muziek waar hij zelf graag naar luistert is o.a. van Blöf, Marco Borsato, Robbie Williams, maar ook wat oudere muziek van Bon Jovi of Toto behoren tot zijn favorieten.

Typische kenmerken van René zijn: rustig maar gedreven van muziek genieten, om daar vervolgens helemaal in op te gaan bij het praktiseren hiervan. In de ambiance van een heerlijke Ballad en een goed glas, is hij helemaal in zijn element.

Biografie Tonny

Bij Partyband Totaal neemt Tonny Snijders de toetsen en zang voor zijn rekening. Toen hij 8 jaar was kreeg hij orgelles van de koster. Het grammofoonplaatje met begeleidingsritmes (o.a. quickstep, slow-fox en cha cha cha) is nog steeds in zijn bezit. Op de muziekschool kreeg hij ook les op blokfluit, trompet en trombone en haalde daarvoor ook de diploma's en graden. Uiteindelijk koos hij toch voor het orgel vanwege de vele mogelijkheden van het instrument. In 1977 stond hij samen met anderen aan de wieg van de PPM-band.

Tonny maakte de opkomst van deze band mee en speelde in dancings, discotheken en op grote evenementen in heel Nederland tot in de kleinste uithoeken. Speelde Tonny aanvankelijk nog op een Farfisa orgel, al snel werd dit ingeruild voor synthesizers, en nog later samplers en andere digitale instrumenten. Toen Michael Jackson een grote hit had met Thriller had de PPM-band een act met een doodskist; rook die laag over het podium kroop en een zombie die langzaam te voorschijn kwam. De zombie bleef ooit bij een optreden, op de markt in Den Bosch, iets te lang liggen en raakte bedwelmd. Het publiek was razend enthousiast, de zombie was half bewusteloos en werd buiten het podium bij kennis gebracht. Alles is wel goed gekomen, al bleef de indruk bestaan dat hij nooit weer de oude is geworden.

Twintig jaar lang speelde hij in deze deze band en ontwikkelde zich als allround musicus. Niet alleen als keyboardspeler maar zeker ook als vocalist.

In 1997 stapte hij over naar de Willy Meijer Band (nu The Real Deal geheten). Daarna speelde hij een jaar in de Moonlight Party Band.

Tonny luistert nog steeds graag naar organisten; Rhoda Scott en Jimmy Smith hebben grote invloed op zijn spel gehad. Tonny is een gevoelsmens, en altijd zeer gevoelig voor sfeer. Daarom luistert hij graag naar Sam Cooke. Maar ook Nothing Else Matters van Metallica, Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel en Everybody Hurts van R.E.M. kunnen hem raken. Om maar te zwijgen over Tower of Power.

Zijn brede muzikale interesse hebben de wortels in soul, funk en oude disco. Volgens hem is de kunst van het musiceren, om de sfeer die op de plaat is vast gelegd, in de zaal zo goed mogelijk neer te zetten.